Köpa Bostad
Bostadsrätter till salu i föreningen hittar du på Hemnet. Lägenheter i huset har adress Fendergatan 11-13 på Hammarby Sjöstad.

Om föreningen

I fastigheten finns det 46 lägenheter. Vi har även ett garage med ca 20 p-platser.

Området
Direkt utanför porten ligger Hammarby sjö. Läget erbjuder både storstad, skärgårdsmiljö och fin natur. I området finns finns flera populära restauranger och caféer.
Kajen erbjuder lugn och inbjuder till långa promenader längs med vattnet.
I närheten finns Nackareservatet med Björkhagens golfklubb, Hammarbybacken samt Hellasgården med flera motionsspår.


Kommunikationer
Goda kommunikationer finns med buss, tvärbana och färja. Buss 71 går mellan Jarlaberg och Slussen med stopp vid både Nacka Forum och Sickla Köpkvarter. I närheten finns tvärbanan, som går mellan Sickla udde och Solna Station via Gullmarsplan och Liljeholmen samt Saltsjöbanan. Enligt plan får även Sjöstan tunnelbanetrafik inom ett par år när tunnelbanenätet ska byggas ut och Sjöstan får 

Styrelsen beviljar dig medlemskap
En grundprincip för alla ekonomiska föreningar är att de ska vara öppna. Den som vill bli medlem får inte stängas ute. I en bostadsrättsförening är denna princip inte riktigt lika uttalad.

Styrelsen, som beviljar medlemskapet i bostadsrättsföreningen, prövar om köparen uppfyller de krav som finns i lag och stadgar. Exempelvis ska en medlem kunna fullgöra sina ekonomiska förpliktelser gentemot föreningen. Styrelsen får däremot inte vägra någon medlemskap med hänvisning till att han eller hon inte är svensk medborgare, kommer från ett visst land eller saknar förmögenhet. Det är dock tillåtet att vägra juridiska personer medlemskap i en bostadsrättsförening. Villkoret för att ditt köp av bostadsrätten ska bli giltigt är att du blivit antagen som medlem.

Styrelsen är skyldig att snarast, normalt inom en månad från ansökan, avgöra frågan och ge dig ett besked. Om styrelsen vägrar dig medlemskap blir överlåtelsen ogiltig och säljaren kvarstår som bostadsrättshavare. Du kan ansöka om prövning i hyresnämnden och hyresnämndens beslut kan överklagas.